Nepovratni ventili otpadne vode
Nepovratni ventili otpadne vode

Viega nepovratni ventili otpadne vode Vas pošteđuju mokrih iznenađenja tako što kod nastanka uspora u kanalizaciji automatski zatvaraju odvod u kanalizaciju.

Viega nudi nepovratne ventile otpadne vode kao pojedinačnu ili grupnu zaštitu za korištenje u vlažnim okružjima - također i s elektroničkom kontrolom. Nepovratni ventili izrađeni su od visokovrijednih postojanih umjetnih materijala. Oni su otporni na udarce i temperaturu do 95 °C. Održavanje i čišćenje je jednostavno i provodi se gotovo bez alata. Pri odabiru proizvoda veliko značenje ima razlika između otpadne vode sa i bez fekalija.

Nepovratni ventil otpadne vode za otpadne vode s fekalijama (crna voda)

Grundfix Plus je skupna zaštita od uspora i prema DIN EN 13 564 odgovara tipu 3. Nepovratni ventili otpadne vode te izvedbe imaju automatski motorni pogonski ventil i ručno aktiviranje. Nakon dojave nastanka uspora od strane osjetnika uspora motorni pogonski ventil automatski se zatvara. Nakon nestanka uspora motorni pogonski ventil se opet otvara. Aktualno stanje se može prepoznati optički, a zatvaranje pogonskog ventila se dodatno signalizira akustički. Uređaj je zaštićen od poplavljivanja te se stoga može koristiti i u vanjskom prostoru.

Nepovratni ventili otpadne vode za otpadne vode bez fekalija (siva voda)

Grundfix: S trostrukom zaštitom od uspora: dva automatska pogonska ventila i ručno pokretanje

 

Optifix 3: Podrumski odvod s trostrukom zaštitom od uspora, podesiv po visini, a naglavak se može se okretati i nagnuti do 3°, rešetka od umjetnog materijala


Sperrfix 3: Cijevni sifon s trostrukom zaštitom od uspora

Nepovratni ventil otpadne vode / zaštita od uspora Grundfix
Nepovratni ventil otpadne vode / zaštita od uspora Grundfix
Podrumski odvod sa zaštitom od uspora Optifix 3
Podrumski odvod sa zaštitom od uspora Optifix 3
Cijevni sifon / zaštita od uspora Sperrfix 3
Cijevni sifon / zaštita od uspora Sperrfix 3