Nevidljivo upravljanje ispiranjem za pisoare
Nevidljivo upravljanje ispiranjem za pisoare

Što se ne vidi, ne može se sabotirati. Tako je Viega sifonska senzorska tehnika kao nevidljivo upravljanje ispiranjem pisoara izrazito komforno rješenje – za korisnika, ali prije svega za vlasnika instalacije. Zato jer se ne moraju stalno zamjenjivati potisne ploče, ni zaustavljati neprekinuta ispiranja, niti uklanjati naljepljene žvakaće gume sa infracrvenog senzora.

Sensor leži direktno u sifonu, neovisan je o keramici i aktivira ispiranja izuzetno pouzdano prema stanju strujanja i temperaturnoj razlici. Pritom je senzor uglavljivanjem čvrsto spojen sa sifonom, a zahvaljujući plaštu od umjetnog materijala apsolutno je otporan na štetne utjecaje.

 

 

Viega Eco Plus-Element za pisoar sa integriranom sifonskom senzorskom tehnikom.

 

Prava reakcija u svakoj situaciji


Pored korištenja, senzor raspoznaje također i neželjena stanja i djeluje u svako doba onako kako bi to htio vlasnik instalacije. Ako bi senzor registrirao zrak – dakle, da je nivo vode u sifonu opao, što bi dovelo do pojave neugodnih mirisa – automatski se aktivira ispiranje pisoara. Da bi se izbjegla pojava neželjenih naslaga kada se pisoar ne koristi, nakon 24 sata aktivira se automatsko higijensko ispiranje. Ali sifonska senzorska tehnika također ne može sasvim automatski ispirati. I to onda, kad strana tijela začepe pisoar. Senzor raspoznaje stagnaciju na temelju još jedva postojećeg strujanja i sprječava prelijevanje vode iz pisoara zaustavljanjem ispiranja.

 

Sve je pitanje postavke

 

Povrh toga, sifonska senzorska tehnika raspolaže s tri programa ispiranja koji se mogu proizvoljno odabrati. Pored onih, koji nakon svakog korištenja vrše ispiranje s 3 litra vode (tvornička postavka), može se dodatno odabrati jedan program ispiranja koji je ovisi o korištenju. Taj program registrira često korištenje pisoara i reducira količinu vode za ispiranje sa 3 na 1 litar. To je pravi dobitak i za okoliš.

 

Programi za ispiranje i servisni programi, npr. 5-minutno zaustavljanje ispiranja za radove održavanja ili dijagnozu cijelog sustava, mogu se udobno pozvati pomoću jednog malenog magneta. Mnoge inteligentne malenkosti, koje „smanjivanje” čine ljepšim. I to za onog koji „mora” (nešto obaviti), kao i za onog koji mora računati s tim, da drugi „moraju”.

Senzor prepoznaje nizak nivo vode u sifonu pisoara
Da ne bi nastali neugodni mirisi, senzor prepoznaje nizak nivo vode u sifonu i puni ga kratkotrajnim ispiranjem.
Senzor prepoznaje moguće začepljenje pisoara
Na osnovi protoka u sifonu senzor prepoznaje moguće začepljenje pisoara.