Novi alat Pressgun 5
Novi alat Pressgun 5

Novi press alat Pressgun 5 objedinjuje malu težinu, kompaktne dimenzije i beskompromisnu učinkovitost.
Njime se bez problema izvode press spojevi na cjevovodima s dimenzijama 12 do 108 mm – pri težini od samo 3,2 kg bez press čeljusti. To ga čini jednim od najmanjih i najlakših press alata na tržištu za izvođenje press spojeva na cjevovodima XL-dimenzija.

Apsolutna lakoća rukovanja

 

Zbog svojih smanjenih dimenzija novi press alat Pressgun 5 značajno je lakši za rukovanje nego njegovi prethodnici. Njime se press spojevi mogu lako izvoditi i u skučenim prostorima  i to jednom rukom, zahvaljujući ergonomičnom dizajnu u obliku pištolja. Integrirana LED-svjetiljka omogućuje više komfora pri radu. Pritiskom na dugme kvalitetno se osvijetljuju tamnija mjesta prešanja, što omogućuje sigurno izvođenje press spojeva.

 

 

Akubaterija s dugim vijekom trajanja

 

Bilo da se radi o pogonu pomoću mrežnog adaptera ili o akubaterijskom pogonu, press alat Pressgun 5 omogućuje oboje. Visokoučinska litij-ionska akubaterija s kapacitetom 18V/2 Ah nudi ne samo zaštitu od pražnjenja na niskim temperaturama, nego (u usporedbi sa akubaterijama generacije Pressgun 4) i poboljšano ponašanje pri hladnom startu. Mrežni adapter press alata Pressgun 5 može se također koristiti i za press alat Pressgun Picco.

 

Novi press alat Pressgun 5 na prvi pogled:
  • Dimenzije: 12 do 108 mm
  • Težina: samo 3,2 kg bez press čeljusti
  • Integrirana LED-svjetiljka
  • Pogon pomoću mežnog adaptera ili akubaterije
  • Visokoučinska akubaterija sa kapacitetom 18V / 2,0 Ah 
  • Ergonomski dizajn u obliku pištolja za držanje jednom rukom
  • Zaštita od pražnjenja akubaterije na niskim temperaturama
  • Intervali održavanja: 40.000 prešanja / maks. 4 godine
  • LED-indikator stanja

Novi press alat Pressgun 5 će ubrzo zamijeniti press alate Pressgun 4B i 4E.

presswerkzeug-pressgun5_174x160.jpg
S težinom od samo 3,2 kg novi press alat Pressgun je jedan od najmanjih i najlakših press alata za izvođenje press spojeva na cjevovodima XL-dimenzija.
DE_PR_130312_Pressgun_02_174.jpg
Integrirana LED-svjetiljka daje više komfora pri radu. Pritiskom na dugme kvalitetno se osvijetljuju tamnija mjesta izvođenja press spojeva, što omogućuje sigurno izvođenje press spojeva.
DE_PR_130312_Pressgun_03_174.jpg
Glava press alata Pressgun 5 može se zakreteti za 180° te zajedno s praktičnim press prstenovima olakšava rad u teško pristupačnim instalacijama.