Podžbukna priključna kutija za umivaonike
Podžbukna priključna kutija za umivaonike

Podžbukna priključna kutija Viega za umivaonike ne objedinjava samo sve priključne komponente za umivaonike u jednoj tvornički izrađenoj komponenti, nego i dolazi s atraktivnom vanjštinom. Sifon i kutni ventili nestaju u zidu. Ono što ostaje su vodoravno odvodno koljeno, jedna elegantna pokrovna ploča, kao i velik slobodan prostor ispod umivaonika. Podžbukna priključna kutija za umivaonike raspoloživa je u izvedbama kao Steptec modul, Viega Eco Pus element ili kao pojedinačni dio za mokru ugradnju.

Univerzalno primjenjiva podžbukna priključna kutija Viega za umivaonike ima kompaktno kućište od umjetnog materijala koje sadrži priključke tople i hladne vode, kao i sifon. Na kutiju se mogu priključiti odvodne cijevi promjera DN 40 ili DN 50. U opseg isporuke spadaju kutni ventili, jedno kromirano odvodno koljeno, kao i priključni materijal za armaturu umivaonika.

 

Podžbukna priključna kutija integrirana u jednom Steptec modulu ili u odgovarajućem Eco Plus elementu može se direktno priključiti na dovodne i odvodne vodove. Kod fine montaže se onda još samo trebaju montireti priključci armatura i odvod iz umivaonika. Kromirani zaslon koji se jednostavno navuče preko odvodnog koljena na kraju skriva cjelokupnu instalaciju. Podžbukna priključna kutija isporučuje se i za mokru ugradnju.

 

Fleksibilnost ostaje sačuvana

 

Usprkos tvornički pripremljenim priključcima instalater kod montaže ima dovoljnu fleksibilnost. Već kod grube gradnje se podžbukna priključna kutija može skratiti u dubinu ovisno o građi zida te centrirati na visinu umivaonika. Nakon fine montaže se umivaonik još može centrirati unutar 20 mm prema gore ili dolje. Također je moguća i ugradnja elektroničkih armatura kroz specijalnu uvodnicu za kabele.

 

Idealno za kupaonice bez prepreka

 

Nova podžbukna priključna kutija Viega nije samo vizualni dobitak za svaku kupaonicu. Zbog skrivenih instalacija se pod umivaonik može prići kolicima.

 

Tehnika
  • integrirani su svi priključci umivaonika: kutni regulirajući ventili za hladnu i toplu vod, podžbukni sifon, priključak za odvodnju, uvodnica kabela (npr. za priključak struje bezdodornih armatura)
  • podžbukna priključna kutija primjenjiva je kao pojedinačna komponenta u mokroj gradnji ili kao predmontirana u predzidnim konstrukcijama Stepetec ili Viega Eco Plus
  • predinstalirani priključak za odvodne cijevi DN 40 i DN 50 
Prednosti
  • podžbukna priključna kutija se može dobiti kao izvedba za predzidne sustave Steptec, Viega Eco Plus i Viega Mono
  • više slobodnog prostora ispod umivaonika zbog podžbuknog sifona koji štedi prostor i zbog skrivenih priključaka
  • elegantan reducirani dizajn
  • mogućnost da se pod umivaonik priđe kolicima
  • lagano čišćenje
  • odvodno koljeno i pokrovna ploča su kromirani