Zaštita podataka

Viega prikuplja, pohranjuje i obrađuje osobne podatke samo u potrebnom opsegu. Ako je to moguće, podaci se pohranjuju kao anonimni. Prikupljanje, pohranjivanje i obrada podataka obavljaju se isključivo u skladu s postojećim zakonima. Viega se trudi što bolje štititi podatke. Primijenjene sigurnosne mjere odgovaraju najnovijoj tehnologiji. Podacima se upravlja povjerljivo i oni se štite od neovlaštenog ili slučajnog prosljeđivanja. Bez izričitog odobrenja podaci se neće objavljivati ili neovlašteno prosljeđivati trećima.

1. Prikupljanje podataka pri pristupu s interneta

Pri posjetu ovoj internetskoj stranici internetski server pohranjuje pristup u dnevničkoj datoteci. Do automatskog brisanja zapisuju se sljedeći podaci:

 • IP adresa računala
 • Datum i vrijeme pristupa
 • Datumski URL i količina pozvanih podataka
 • Podaci o prepoznavanju internetskog preglednika i operacijskog sustava računala
 • Internetska stranica s koje je uslijedio pristup ovoj internetskoj stranici
 • Naziv pružatelja internetskih usluga

Viega ne može pridružiti ove podatke određenoj osobi. Podaci se analiziraju u statističke svrhe i upotrebljavaju za poboljšanje ponude.

2. Kolačići ("cookies")

Viega za svoje internetske stranice upotrebljava kolačiće zato što oni bolje oblikuju uporabu i zato što se bez njih ne mogu izvršiti određene funkcije. Kolačići su kratke tekstualne informacije koje se pohranjuju na računalo.

Takozvani „trajni kolačići“ ostaju na računalu i tako omogućuju da vas Viega ponovno prepozna pri sljedećem posjetu. Međutim, imate mogućnost spriječiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo tako da izmijenite odgovarajuće postavke na svojem internetskom pregledniku.

U nastavku vas obavještavamo koji se kolačići pohranjuju, koja im je svrha i koji je datum njihovog isteka:

Naziv Svrha Vrsta Trajanje
PHPSESSID Tehnički kolačić za stavljanje na raspolaganje videozapisa preko Movingimage24 Sesija Sesija preglednika
wt3_eid Statistika uporabe tvrtke Webtrekk  Trajno 6 mjeseci
wt3_sid
     
wt_rla
     
CookieHint      
NSC_wjfhb_xxx.wjfhb.dpn      
datesFilterQ      
renderid      
session      
viega_noticelist_token      
wt_nbg_Q3      

3. Analyse Tool (alat za analizu)

Neki od podataka prikupljeni pri posjeti ovoj internetskoj stranici primjenjuju se za statističku analizu. Opseg podataka opisuje se u nastavku. Sada se podaci prosljeđuju našem pružatelju usluga statistike, tvrtki Webtrekk GmbH.


Viega upotrebljava usluge tvrtke Webtrekk GmbH za prikupljanje statističkih podataka o uporabi naše internetske ponude i za odgovarajuću optimizaciju naše ponude. TÜV Saarland certificirao je tvrtku Webtrekk GmbH za zaštitu podataka u području softvera za upravljanje internetom. Dio certifikacije čini revizija tvrtke Webtrekk na samoj lokaciji u Berlinu i na lokaciji za hosting, a koja obuhvaća provjeru prikupljanja i obrade podataka o praćenju u skladu sa sukladnošću o zaštiti podataka i sigurnosti podataka. Temelji te certifikacije su:

 • katalog zahtjeva za zaštitu podataka - V1.3,
 • zakonski zahtjevi za zaštitu podataka,
 • osnovna načela informatičke sigurnosti u skladu s trenutačnom tehnologijom koja se odnose na osnovnu informatičku zaštitu prema normama BSI i ISO 27000,
 • izvještaj o provjeri TR00969.

U okviru posjete internetskoj stranici za naše upravljanje internetom prikupljaju se i analiziraju neke informacije koje prenosi preglednik. Prikupljanje obavlja piksel koji je integriran na svaku internetsku stranicu. Prikupljaju se sljedeći podaci:

 • Request (naziv tražene datoteke)
 • Vrsta/verzija preglednika (npr.: Internet Explorer 6.0)
 • Jezik preglednika (npr.: njemački)
 • Upotrebljavani operacijski sustav (npr.: Windows XP)
 • Unutrašnja razlučivost prozora preglednika
 • Razlučivost zaslonascriptaktivierung
 • Aktiviranje javascripta
 • Java uključena/isključena
 • Kolačići uključeni/isključeni
 • Dubina boje
 • Referrer URL (prethodno posjećena stranica)
 • IP adresa – odmah je anonimna i ponovno se briše nakon obrade
 • Vrijeme pristupa
 • Klikovi

IP adresa prenosi se pri svakom upitu servera kako bi server znao kamo mora poslati odgovor. IP adresu svatko dobiva od pružatelja internetskih usluga (ISP-a) čim se spoji na internet i ISP može znati koja je IP adresa u koje vrijeme dodijeljena kojem klijentu. Ako se IP adresa pohrani, preko ISP-a se teoretski može saznati identitet vlasnika priključka. Mi i naš pružatelj usluga statistike pohranjujemo IP adresu samo u skraćenom (anonimnom) obliku i upotrebljavamo je samo za prepoznavanje sesije, za lokalizaciju mjesta (do razine grada) i za obranu od napada. IP adresa nakon toga se ponovno briše tako da su prikupljeni podaci anonimni pa čak i preko ISP-a više nije moguće njezino dodjeljivanje identitetu korisnika.


4. Bilten
Možete se registrirati za primanje našeg biltena. U tu nam svrhu morate dati svoju adresu e-pošte. Podaci u nastavku služe za optimizaciju biltena. Vaši se podaci upotrebljavaju isključivo za slanje biltena. U svako je vrijeme moguća odjava primanja biltena. Na kraju teksta svakog poslanog biltena možete pronaći odgovarajuću poveznicu. Ako kliknete na tu poveznicu, brišemo vas s popisa i e-poštom dobivate odgovarajuću potvrdu.

Osim toga, možete poslati odjavu porukom e-pošte na sljedeću adresu: newsletter@viega.de ili datenschutz@viega.de.

5. Druge internetske ponude
S naše internetske stranice možete doći na druge internetske ponude naše tvrtke kao što su npr. portal za dobavljače i portal za karijere. Na te se ponude po potrebi primjenjuju druge izjave o zaštiti podataka koje možete pronaći na određenoj stranici.

6. Obrazac za kontakt/zahtjev za povratni poziv/popis medija itd.
Preko obrasca za kontakt možete nam poslati svoje upite. Vaše podatke upotrebljavamo isključivo kako bismo odgovorili na vaše upite.

7. Ažuriranje/brisanje osobnih podataka
Ako ste stavili na raspolaganje osobne podatke, u svako vrijeme postoji mogućnost da provjerite, izmijenite ili obrišete te podatke tako da pošaljete poruku e-pošte na datenschutz@viega.de. Također imate pravo u svako vrijeme opozvati prethodno odobrenje, što ima učinak u budućnosti.

Brisanje pohranjenih osobnih podataka obavlja se ako opozovete svoje odobrenje za pohranjivanje ili ako poznavanje vaših podataka više nije potrebno u svrhu povezanu s pohranjivanjem. Brisanje se obavlja najkasnije nakon isteka zakonskih rokova.

Vaša kontakt osoba