Profipress

Materijal cijevi, dimenzije cijevi i instalacija odlučujući su faktori za trajno održavanje kvalitete pitke vode. Pritom zakruženi Profipress sustav od bakra za gotovo svaku situaciju na gradilištu nudi veliki izbor press spojnica od bakra i od bronce u dimenzijama 12 do 108 mm.  

Rijetko korišteni priključci za pitku vodu 

 • S press spojnicama Sanpress, novom dvostrukom zidnom pločicom Sanpress i Sanpress T-komadom za zidne pločice sve je spremno za higijensko optimirano vođenje, kao npr. prstenasti ili serijski vod.
 • Montažna jedinica Sanpress za membranske ekspanzijske posude dodatno omogućuje jednostavnu instalaciju i osigurava prostrujavanje priključnog mjesta. 

Distribucija hladne vode 

 • Montažna jedinica vodomjera: Viega Geopress primjenjuje press tehniku već na kućnom priključku pitke vode. U vod pitke vode se ugrađuje i sustav mjerenja vode s ugrađenim Easytop zapornim ventilom sustava. Jasna korist za higijenu i sigurnost: svi dijelovi koji provode vodu napravljeni su od bronce koja je postojana na koroziju.
 • Filter vode s priključnim vijčanim spojem: filter vode može se direktno priključiti na sustav Profipress. Za to su predviđeni odgovarajući vijčani spojevi s press završetcima.
 • Easytop zaporni ventili sustava od bronce s press priključkom
 • Razdjelnik hladne vode od XL spojnice 64 mm: Profipress XL spojnica spreša se u jednom koraku pomoću isprobanih Viega press alata (32 KN). 

Priključak tople vode 

 • Cirkulacijski sustavi: Korištenjem Smartloop "Inliner" tehnike može se realizirati ekonomična instalacija pitke vode pomoću sustava Profipress u kombinaciji s Easytop cirkulacijskim regulacijskim ventilom.
 • Priključak spremnika tople vode: Viega nudi brojne vijčane spojeve s press priključkom – takav prijelaz sa spremnika tople vode na press tehniku ne predstavlja nikakav problem.
 • Čep za tlačnu probu koji se može demontirati: Praktični čep za tlačnu probu se jednostavno navije na press završetak. On se može proizvoljno često koristiti jednostavnim popuštanjem vijčanog spoja. Samo brtve se moraju zamijeniti s vremena na vrijeme. 

Pouzdana sučelja 

 • Armaturni priključci: Izolirane zidne pločice i integrirani apsorber zvuka Silenta minimaliziraju prenošenje buke i tako poboljšavaju komfor stanovanja.
 • Zidne provodnice u izvedbi od bronce završavaju press krajevima i zahvaljujući sustavu SC-Contur imaju ultimativnu sigurnost. Priloženi komplet za montažu također djeluje s efektom odvajanja izvora buke i štiti instalaciju od prskanja vodom.
 • Spajanje s fleksibilnim cjevovodnim sustavima: Viega nudi brojne Profipress adaptere s press priključkom koji omogućuju brzi i jednostavan etažni spoj s Viega sustavima od umjetnog materijala.
 • Predzidna instalacija: Viega sklop sustava omogućuje i spajanje cjevovodnog sustava Profipress s Viega predzidnim elementima. 
Usponski vod s priključkom na etažnu distribuciju: Viega nudi brojne Profipress adaptere s press priključkom koji omogućuju brz i jednostavan spoj s cjevovodnim sustavima od umjetnog materijala.

Usponski vod s priključkom na etažnu distribuciju: Viega nudi brojne Profipress adaptere s press priključkom koji omogućuju brz i jednostavan spoj s cjevovodnim sustavima od umjetnog materijala..