Regulacijske komponente

Viega Fonterra-Regulacijska stanica za manje površine omogućuje brz prijelaz na zidno ili podno grijanje

Viega dokazuje kompetenciju svojih sustava ne samo kod samog površinskog grijanja/hlađenja, nego i na sučeljima. Opsežan proizvodni program regulacijskih komponenti, kao npr. sobnih termostata, razdjelno regulacijskih stanica, omogućuje individualnu regulaciju ogrjevnih i rashladnih krugova. 

Sobni termostati

Moderni sobni termostati reguliraju temperaturu do točnosti od ±0,5 °C tako da djeluju na pogone izvršne sprave na razdjelniku ogrjevnog kruga te otvaraju ili zatvaraju odgovarajuće ventile ogrjevnog kruga. Pomoću satnog termostata može se npr. za svaki stan programirati korisnički vremenski profil za normalan pogon i za faze spuštanja temperature.

Pogoni izvršne sprave

Pogoni izvršne sprave isporučuju se u izvedbama od 230 V ili 24 V i zatvoreni su kad je struja isključena. Pritom su oni radi lakše montaže u isporučenom stanju otvoreni kad je struja isključena.

Osnovne jedinice regulacije

Viega Fonterra-Osnovna jedinica regulacije pojednostavljuje montažu i ožičenje regulacijskih komponanata. Kod izvedbe osnovne jedinice regulacije s radio vezom nije potrebno ožičenje, pa stoga ona nudi posebne prednosti kod sanacija ili naknadnih ugradnji sustava površinskog grijanja.
 
Regulacijska stanica za manje površine

Pomoću nove Fonterra-Regulacijske stanice za manje površine moguć je brz prijelaz na zidno ili podno grijanje: postojeći priključci radijatora mogu se iskoristiti za spajanje površinskog grijanja Fonterra. Na kompaktnu tvornički predmontiranu jedinicu sa dimenzijama otvora 43 cm x 40 cm mogu se priključiti do četiri ogrjevna kruga zidnog ili podnog grijanja. Daljnje prednosti su decentno smještanje u profil pločica pomoću raspoloživog okvira za pločice i iznimno tiha pumpa.

Razdjelni ormarići

U ormariću za razdjelnik ima mjesta za razdjelnik, pogon izvršne sprave, kuglaste slavine, osnovne jedinice i ostale regulacijske naprave. On omogućuje brzu montažu i lak pristup.

Razdjelno regulacijska stanica, s konstantnom regulacijom

Ako je potrebna konstantna regulacija temperature, koristi se Fonterra-Razdjelno regulacijska stanica koja omogućuje konstantno reguliranje temperature polaznog voda površinskog grijanja. Ugrađuje se periferno u razdjelni ormarić i održava temperaturu polaznog voda konstantnom

Razdjelnik ogrjevnih krugova može se jednostavno i sigurno spojiti s ostalim cijevima.

Razdjelnik ogrjevnih krugova može se jednostavno i sigurno spojiti s ostalim cijevima. Od tog trenutka on pouzdano opskrbljuje ogrjevni krug izračunatim masenim protocima.