Barangaroo International Towers

Neboderi Barangaroo International Towers u Sydneyu, Australija,  postavljaju nova mjerila u održivom projektiranju radnih sredina.

Brza i sigurna montaža bakrenih cjevovoda 

Na rubu čuvene luke Sydney Harbour u Australji, sa tri nova nebodera nastaje buduće gospodarsko središte regije Azija-Pacifik.

Te tri zgrade Barangaroo International Towers će imati 49, 43 i 39 katova i postavit će nova mjerila u održivom projektiranju radnih sredina. Nakon završetka građevinskih radova će u kompleks zgrada koji je izgradila tvrtka Lend Lease useliti prominentni stanari kao što su Westpac, KPMG i PwC. Sva tri izvođača instalaterskih radova, Axis, Brown & Moodie i Sydmecare koriste inovativnu i visokoučinkovitu Profipress tehniku izvođenja press spojeva (prema australskim standardima).

Kombinacija visoke produktivnosti i visoke kvalitete

Projekt zahtjeva od izvođača instalaterskih radova da koriste sigurnu i pouzdanu tehniku za montažu kompleksnih cjevovodnih sustava. “Ušteda vremena je bila glavni razlog za prijelaz sa lemljenih spojeva na Viega press spojeve. Samo transportiranje plinskih boca s jedne etaže na drugu bilo bi povezano sa velikim troškovima,” objašnjava Rob Elliot, voditelj tvrtke Axis Plumbing za područje New South Wales. “Vrijeme predviđeno za realizaciju projekta bilo je vrlo kratko. Viega Profipress nam nudi prednost, da možemo osobito brzo, fleksibilno i sigurno montirati bakrene cjevovode.”

Pametno spajanje cijevi

Bakrene press spojnice Viega sustava Profipress koriste se u sva tri nebodera za instalacije tople i hladne pitke vode, kao i za opskrbu plinom. Viega također pruža tehničku podršku i obuku na gradilištu.

“Najinovativniji od Viega proizvoda je njihovo patentirano tehničko rješenje SC-Contur, pomoću kojeg možemo prepoznati sve eventualno nesprešane spojeve,” kaže Rob Elliot. “Šlag na torti su dobitak na sigurnosti na gradilištu, kao i lakoća, brzina i kvaliteta montaže.”

Brown & Moodie također pokazuju veliko povjerenje u kvalitetu Viega proizvoda. “SC-Contur nam omogućava da uočimo bilo koji eventualno nesprešani spoj,” objašnjava Quentin Brown, voditelj projekta u tvrtki Brown & Moodie. “Profipress također minimalizira potrebu za dobivanje dozvola za rad s otvorenim plamenom. Osim toga, dobivamo prvoklasnu tehničku podršku i obuku od strane tehničkih savjetnika tvrtke Viega.” 

Objekt Barangaroo International Towers
Mjesto Sydney, NSW, Australija
Godina 2016
Vrsta objekta Novogradnja
Područje primjene Poslovne zgrade
Montaža Axis Plumbing, Brown & Moodie, Sydmecare
Natrag